Gransjoedet Disenjordet

Publisert av Rolf Vegard Pålerud den 03.05.23.
> Elevene på åttende trinn på Morellbakken skole har hatt befaring sammen med Naturvernforbundet og på grunnlag av denne og egne interesser som beboere i området, og brukere av jordet, har de laget modeller til hvordan de ønsker at en park på Gransjordet kan eller skal se ut når Vann- og avløpsetaten er ferdig med sine arbeider der.
> Disse modellene skal stilles ut på
> MORELLBAKKEN SKOLE FREDAG 26. MAI klokken 0830 - 1140.
> Skolen, elevene og Naturvernforbundet håper at så mange som mulig kommer og ser arbeidene, som elevene har brukt mange timer på å lage og har store forhåpninger til.
> Historielaget har også vært engasjert i arbeidet med omvisning og informasjon om historien for et jorde som er dokumentert lagt ut til park i vedtak av 29. april 1947, og som den  nye generasjonen grefsenbeboere gjerne ville være med å utforme.
> Det ser dessverre ut som om de som har behandlet Gransjordet etter spesielle ønsker gjennom alle årene fra 1947, ikke har vært klare over at ifølge Det norske akademis ordbok betydning av ordet park, er dette "(offentlig) anlegg med gressplener, trær, blomster, spaserveier o.l." Jordet er derfor blitt stykket opp til mange andre formål enn en offentlig park. Elevene vil redde det lille som er igjen av Gransjordet, DE MÅ FÅ LOV TIL DET.
> Det skal bli spennende å se hva DE har å vise oss. Både Vann- og avløpsverket og bydelsutvalget har lovet å hjelpe til med finansieringen av en park med benker, blomster og Naturvernforbundet skal plante trær.
> Morellbakken skole, Naturvernforbundet og alle som har vært med i denne flotte, lokale prosessen,  håper at riktig mange finner veien til Morellbakken skole 26.mai klokken 0830-1140.
>
> Gudveig Henryette Aaby
> representant for Historielaget Grefsen, Kjelsås og Nydalen.